Bij trimsalon BEAUTY OF PAWS kunt u kiezen uit verschillende behandeling passend bij uw voorkeur en vachttype van de hond. Zo bieden we complete trimbeurten aan.  Welke behandeling u hond nodig heeft hangt af van het ras en de conditie van de vacht.  Belang van de hond staat voorop!
Bij mij in de salon staat het belang van de hond altijd voorop. Een pijnloze en (zoveel mogelijk) stressvrije behandeling gaat dus altijd voor. De keuze voor techniek en behandeling zal, uiteraard in overleg, hierop gebaseerd zijn.


Trimmen is een verzamelnaam van de vachtverzorging die we uw hond kunnen bieden zijn:


 • was- en blaasmethode
 • ontwollen
 • scheren
 • knippen
 • effileren
 • uitdunnen
 • nagels knippen 
 • oren, ogen schoonmakenPuppy wenbeurt

het is aan te raden dat uw pup vanaf 12 weken begint kennis te maken met de trimsalon en de trimster. Het is belangrijk dat de pup de trimhandelingen positief ervaart, (onderdeel van socialisatie) voor de eerste kennismaking laat ik de pup vrij rond lopen in de salon, die mag spelend zoeken naar snoepjes die verstopt zijn en ondertussen wanneer de pup op onderzoek uit is bespreek ik met u hoe je thuis op een leuke manier je pup kan aanleren met borstelen. Na de wenbeurt vanaf 16 weken, begin ik met kleine stapjes aan te leren onder andere,


 • wennen aan geluiden zoals de föhn
 • borstelen (zachte baby borstel)
 • oren en tanden controleren en indien nodig nagels knippen
 • vrij knippen van oogjes, voetjes rond, sanitaire trim indien nodig
 • uiteraard wordt de pup beloond met een snack

U krijgt een gratis puppiebag mee met een verassing en een puppydiploma.Was en Blaasmethode

wassen gebeurd met een speciaal vegan shampoo merk HOWND voor honden die geschikt is voor zijn huid en vacht, ook vegan ontwol shampoo wordt gebruikt bij ontwol vachten.


De losse volgezogen haren wordt uitgewassen en geblazen met een waterblazer. Op deze manier wordt de dode haren verwijderd en beginnende klitten worden open geblazen met de waterblazer zonder dat de gezonde haren worden beschadigd.

Met borstelen worden vaak de gezonde haren ook uitgetrokken en worden beschadigd. (wat zorgt voor nieuwe aanmaak van haar, dus meer haar in huis). Beschadigde haren zijn klitgevoelig. Honden die in de rui periode zitten worden op deze manier snel door hun rui heen geholpen. Vachtvriendelijk methode!
Tussenbeurt

tussenbeurt is een vachtonderhoud, tussen 2 trimbeurten in. 

Wanneer uw hond nog niet toe is aan een volledige trimbeurt maar u wilt toch dat hij er weer netjes bij loopt. dan is een tussenbeurt iets voor jou.


 • Wassen
 • drogen/föhnen
 • voetjes rond knippen
 • indien nodig nagels knippen
 • sanitaire trim
 • oogjes vrij knippen


zo wordt uw huisdier goed onderhouden en kans op minder klitten, en kan bij grote trimbeurt naar wens in model geknipt worden.
Rui behandeling

heb je veel haren in huis en je moet meer dan 2x per dag stofzuigen dan is rui behandeling doeltreffend.


met rui behandeling wordt uw huisdier gewassen met een speciaal vegan shampoo voor de vacht, en wordt ingemaseerd met een geschikte vegan conditioner/masker. Losse haren worden volgezogen met water en wordt daarna uitgespoeld. vervolgens gebruik ik de waterblazer om te drogen en te föhnen. U kan dit om de 6 weken herhalen. Of wanneer u merkt dat u meer moet stofzuigen dan komt u terug voor de zelfde behandeling. Dit is vachtvriendelijk methode voor vacht en huid!


Let op: dit geeft geen garantie om verharing te voorkomen. uiteraard kan je wel naar andere oorzaken kijken waarom uw huisdier extreem verhaard.
Klitten/Vilten

Weet dat een klit en vilt erg pijnlijk is!

Zodra dusdanig klitten en vilten zijn is het pijnlijk en met elke bewegen gaat trekken aan de huid. Denk aan wasknijpers die op je huid klem zitten, is te vergelijken als klit en vilt bij de dieren. Dus erg pijnlijk!


Ook komt er geen lucht door in de huid waardoor de huid onder de vilt gaat smetten, broeien en jeuken.  Hierdoor onstaat ook medisch klachten. door warme weer kan de huid niet luchten waardoor de hond zijn warmte niet kwijt kan en ook het zelfde in de winter kunnen ze hun lichaams temperatuur niet regelen. vilt is een noodgeval, neem zo snel mogelijk contact op!


Ontklitten is erg pijnlijk en wanneer er klitten op de huid zitten en er wordt ontklit, valt onder dierenmishandeling!


Ik doe mijn werk uit liefde voor dieren en daarom staan de dieren bij mij hoog in het vaandel.


 

Wanneer het ontklitten te pijnlijk is voor uw huisdier dan zal ik het ontklitten weigeren, en blijft er maar 1 optie en dat is kort scheren. Om dit in het vervolg te voorkomen, geef ik wat tips en advies hoe je de vacht van je huisdier kan bijhouden.


Bij het scheren van klitten/vilten teken je een klitten formulier. Hou er rekening mee dat na het scheren van vilt ineens de huid gaat luchten en jeuken kan veroorzaken. Dit kan even duren maar mag niet langer aanhouden met jeuken.  Ook kan de hond last hebben van trimkoorts ook dit mag niet langer aanhouden.
U krijgt een brief mee met info's na het kort scheren van klitten/vilten en wat u kan verwachten.Angst/Agressie

Wen bezoekje

Is je hond bang van vreemden of toont agressie (wanneer het uitgesloten is dat het niet medische is) kan je een wen bezoekje plannen, voordat we direct een hele behandeling doen.


Het vertrouwen gaan we samen opbouwen, als eigenaar mag je in dit soort gevallen aanwezig zijn, geeft voor de hond meer vertouwen.


Eerst nemen we de tijd om elkaar te leren kennen.
Deze afspraak zal voornamelijk gaan over wennen, kennismaken met de trimsalon, trimster en materialen, en de trimtafel. Het opbouwen van een vertrouwensband en rustige opbouw van prikkels.


Je leert je hond beter “lezen” en rekening te houden met zijn/haar angsten/behoeften.

indien nodig zet ik een diffuser aan met essentiële olie in voor de ondersteuning en voor zo min mogelijke stress.


Let op! ik ben geen gedragstherapeut, ik handel vanuit mijn gevoel, liefde en ervaringen met respect voor de dier. En uiteraard het belangrijkste met veel geduld!


De kosten voor een “wen bezoekje” zijn €25,- voor half uur.

mocht u gebruik willen maken van de behandeling gericht op uw huisdier, dan kunnen we een stappenplan maken.
Vlooien

Zijn er vlooien geconstateerd bij uw huisdier, dan krijgt uw huisdier in de trimsalon vlooien behandeling en gaat vlo vrij de salon uit. Ik ontsmet ook meteen mijn hele salon. Hier zijn er extra kosten aan verbonden. U wordt ook gelijk gebeld zodat u de tijd krijgt om uw hele huis te ontvlooien en de manden deken in de was te doen. Als u de huis niet ontvlooit dan is de kans heel groot dat uw huisdier weer onder vlooien zit. (vlooien veroorzaakt bloedarmoede bij je huisdieren)


 

Mededeling,

Honden worden erg onrustig als de eigenaar in de buurt is. Ze blijven daarop gefixeerd en willen aandacht. Om een onnodig lange behandeling te voorkomen is het niet wenselijk dat u tijdens de behandeling aanwezig bent.


(uitzondering van angstige honden, agressieve honden, oude honden met medische aandoening)Mocht er nog vragen zijn, aarzel niet en neem contact met mij op.